Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gellicum

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Gellicum zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en inspecteert wat er mogelijk is. Het energieplan stelt bloot welke opties het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bieden ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gellicum die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gellicum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te beperken. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gellicum (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde adviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om enkele offertes op te vragen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Gellicum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Gellicum laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Gellicum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder doorzoek je gegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gellicum

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gellicum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we goede maatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen installeren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Gellicum

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3310,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11875,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4680,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,00€6,05 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Gellicum is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte behandelen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Gellicum: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice en Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Gellicum laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 – €500,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Gellicum. Hieronder tref je een overzicht met praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Gellicum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Gellicum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Gellicum

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Gellicum.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan vloer, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Gellicum afsluiten in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Acquoy, Rumpt en Rhenoy).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Gellicum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gellicum?

Het energie maatwerkadvies Gellicum is een plan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 t/m €285,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Gellicum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Gellicum voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie