Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rumpt

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Rumpt biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en verkent wat de opties zijn. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een energieadvies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je het financiële plaatje, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rumpt die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rumpt

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rumpt (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. De juiste bedrijven kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om diverse offertes te verkrijgen van professionele experts. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Rumpt.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rumpt laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Rumpt vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale energie expert. Wij adviseren om een energieadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder check je adres details van betrouwbare adviesbureaus die werken in de gemeente West Betuwe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Rumpt

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rumpt die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand beschrijven we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen opbrengst.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Rumpt

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2215,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4100,00€1100,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4710,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€55,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1150,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Rumpt is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Rumpt: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Rumpt kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.150 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 t/m €550,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Rumpt. Hieronder kan je aan de slag met een weergave met krachtige en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rumpt!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Rumpt: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Rumpt

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Rumpt.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rumpt opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Rhenoy, Enspijk en Beesd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Rumpt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rumpt?

Dit energie maatwerkadvies Rumpt is een advies met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 – €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Rumpt te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Rumpt voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie