Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beesd

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Beesd is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat er mogelijk is. Het energieplan toont aan welke opties het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport delen ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Beesd die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beesd

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beesd (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Betrouwbare energie experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te zoeken van erkende energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Beesd.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en stelt vast welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze onderdelen zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Beesd laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beesd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Het is wijs om een adviseur uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder lees je adres details van professionele adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente West Betuwe. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Beesd

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beesd die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder vind je de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Beesd

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€2045,00€290,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11250,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3325,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€46,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €37,50€25,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Beesd is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beesd: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie & Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Beesd laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Beesd. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijstje met populaire en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Beesd!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Beesd: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Beesd

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Beesd.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Beesd gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Asperen, Gellicum en Acquoy).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Beesd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beesd?

Het energie maatwerkadvies Beesd is een advies met verschillende opties voor de vergroening van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €295,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Beesd op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Beesd voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie