Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Asperen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Asperen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de populaire duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Asperen die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-asperen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te reduceren In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Asperen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energie-specialist. Geschikte energie specialisten kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes te ontvangen van betrouwbare adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Asperen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt langs en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Asperen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Asperen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is beter om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder check je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Asperen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Asperen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder noemen we de belangrijkste maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over isolatieglas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Asperen

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3585,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4315,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4780,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3085,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€32,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,25€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Asperen is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Asperen: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Asperen laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.600 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Asperen. In dit blokje check je een weergave met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Asperen!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Asperen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Asperen

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Asperen.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, gevel, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Asperen afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Vianen, Acquoy en Leerdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Asperen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Asperen?

Een energie maatwerkadvies Asperen is een besparingsrapport met verschillende opties voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Middels dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot wel €340,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €230,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Asperen te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Asperen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie