Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vianen

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Vianen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies bekijk je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de populaire maatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel vind je de kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Vianen die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vianen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vianen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft een overzicht met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale maatwerk adviseur. Professionele vakmensen zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te ontvangen van objectieve bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met opties die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Vianen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke duurzame investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze informatie zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vianen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Vianen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale specialist. Het is nuttig om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder lees je namen en adressen van mogelijke EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Vijfheerenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Vianen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vianen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder introduceren we de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Vianen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2480,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5655,00€1100,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4770,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3310,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€41,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €360,00€35,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Vianen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte check je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vianen: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Vianen laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 – €325,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Vianen. In het gedeelte hieronder vind je een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vianen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Vianen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Vianen

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Vianen.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vianen afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hagestein, Leerdam en Hoef en Haag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Vianen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vianen?

Dit energie maatwerkadvies Vianen is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €225,00 t/m €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €240,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Vianen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Vianen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie