Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoef en Haag

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoef en Haag is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport vind je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het advies is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel check je het budget, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hoef en Haag die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoef-en-haag

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energieadviseur. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoef en Haag (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport helpt je op weg met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Gekwalificeerde bedrijven kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes te vragen van gediplomeerde adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform ontdek je een schema met maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoef en Haag.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt langs en bekijkt welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je onderdelen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoef en Haag laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hoef en Haag vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve energieadviseur. Het is verstandig om een expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Vijfheerenlanden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hoef en Haag

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoef en Haag die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids introduceren we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoef en Haag

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1680,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11350,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5200,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3185,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€44,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Hoef en Haag is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoef en Haag: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Hoef en Haag laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €375,00 per element.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hoef en Haag. Onderstaand vind je daarom een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoef en Haag!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hoef en Haag: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hoef en Haag

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hoef en Haag.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hoef en Haag bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Everdingen, Hei- en Boeicop en Zijderveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hoef en Haag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoef en Haag?

Een energie maatwerkadvies Hoef en Haag is een document met suggesties voor de vergroening van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 – €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hoef en Haag te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hoef en Haag voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie