Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zijderveld

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zijderveld kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en test wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan beschrijven ze in detail de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel vind je het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Zijderveld die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zijderveld

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zijderveld (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde experts vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om meerdere offertes te verkrijgen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Zijderveld.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs komt langs en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zijderveld laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zijderveld vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een expert uit de buurt te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die werken in de gemeente Vijfheerenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zijderveld

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zijderveld met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zijderveld

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3440,00€450,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10150,00€645,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5310,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€24,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Zijderveld is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zijderveld: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco, Engie en Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Zijderveld laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €475,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zijderveld. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zijderveld!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Zijderveld: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zijderveld

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Zijderveld.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zijderveld gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Erichem, Hagestein en Ravenswaaij).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zijderveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zijderveld?

Het energie maatwerkadvies Zijderveld is een besparingsrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €205,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €240,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zijderveld te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zijderveld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie