Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ravenswaaij

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ravenswaaij is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en verkent wat er mogelijk is. Het rapport laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het advies is relevant voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ravenswaaij die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ravenswaaij

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ravenswaaij (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Objectieve bedrijven zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ravenswaaij.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur komt langs en berekent welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze aspecten zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ravenswaaij laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ravenswaaij vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een energie expert rondom je woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adres-informatie van betrouwbare EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Buren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ravenswaaij

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ravenswaaij met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ravenswaaij

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1750,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5335,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2925,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€23,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1050,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Ravenswaaij is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ravenswaaij: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Ravenswaaij laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.400 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 – €425,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Ravenswaaij. Bijgaand doorzoek je een lijstje met populaire en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ravenswaaij!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ravenswaaij: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ravenswaaij

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Ravenswaaij.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Buren heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ravenswaaij gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Beusichem, Everdingen en Asch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Ravenswaaij

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ravenswaaij?

Het energie maatwerkadvies Ravenswaaij is een advies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot en met €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Ravenswaaij te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ravenswaaij voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie