Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beusichem

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Beusichem kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en analyseert waar de kansen liggen. Het energierapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bekijk je in detail de investering en de terugverdientijd van de verschillende investeringskeuzes. Het energieplan is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Beusichem die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beusichem

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verminderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze professional analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beusichem (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, isolatie van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van objectieve bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Beusichem.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en onderbouwt welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Beusichem laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Beusichem vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren vakman. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Buren. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Beusichem

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beusichem met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Beusichem

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3345,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5205,00€885,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5190,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2985,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€53,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,05€5,85 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Beusichem is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder tref je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Beusichem: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall, Engie en Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.200 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Beusichem kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost je circa €3.150 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Beusichem. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met praktische en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Beusichem!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Beusichem: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Beusichem

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Beusichem.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Buren heeft mogelijk verschillende lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Beusichem gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Heesselt, Asch en Varik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Beusichem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beusichem?

Een energie maatwerkadvies Beusichem is een besparingsrapport met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Via dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot €295,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Beusichem te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Beusichem voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie resulteert in lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie