Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Asch

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Asch geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en test de diverse opties. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport vind je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel toont het rapport de geschatte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Asch die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-asch

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Asch (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Asch.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en rekent uit welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen check je randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Asch laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Asch vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Het is aan te bevelen om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel tref je gegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Buren. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Asch

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Asch die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Asch

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3640,00€400,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10000,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4615,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3335,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€41,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €420,00€47,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Asch is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Asch: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Asch aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €400,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Asch. In dit blokje check je een aantal relevante en betaalbare maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Asch!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Asch: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Asch

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Asch.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Asch afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Varik, Erichem en Zoelmond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Asch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Asch?

Een energie maatwerkadvies Asch is een adviesplan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot ongeveer €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €235,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Asch te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Asch voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie