Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rhenoy

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rhenoy biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies bekijk je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rhenoy die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rhenoy

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rhenoy (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. De juiste adviesbedrijven check je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rhenoy.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en analyseert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je details zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rhenoy laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Rhenoy vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je gegevens van mogelijk beschikbare experts die werkzaam zijn binnen de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Rhenoy

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rhenoy waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rhenoy

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1825,00€200,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4225,00€850,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4750,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2990,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€54,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€35,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Rhenoy is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bieden we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rhenoy: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Rhenoy laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.050 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 t/m €425,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Rhenoy. In het gedeelte hieronder tref je een weergave met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rhenoy!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Rhenoy: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Rhenoy

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder vind je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Rhenoy.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, ramen, gevel, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Rhenoy vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Schoonrewoerd, Beesd en Asperen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Rhenoy

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rhenoy?

Dit energie maatwerkadvies Rhenoy is een energieadvies met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot wel €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Rhenoy te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rhenoy voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie