Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haaften

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Haaften biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar de kansen liggen. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport bekijk je nauwkeurig de kosten en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Haaften die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haaften

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haaften (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document biedt een lijst met diverse energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale adviseur. Deskundige vakmensen kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om enkele offertes te zoeken van betrouwbare adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Haaften.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke duurzame investeringen gunstig zijn. Kort daarop mailt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haaften laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Haaften vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand tref je gegevens van betrouwbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Haaften

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haaften die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Haaften

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4280,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4140,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5210,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3200,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Haaften is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Haaften: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall, Engie & United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.200 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Haaften laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 t/m €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Haaften. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal krachtige en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Haaften!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Haaften: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Haaften

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand vind je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Haaften.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, vloer, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Haaften afsluiten in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Oosterwijk, Tuil en Herwijnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Haaften

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haaften?

Het energie maatwerkadvies Haaften is een energieplan met suggesties voor het duurzamer maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot ongeveer €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Haaften te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het complex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Haaften voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie