Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Herwijnen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Herwijnen is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport toont aan welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies delen ze grondig de investering en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een advies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Herwijnen die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-herwijnen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Herwijnen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Geschikte adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om 2 of 3 offertes aan te vragen van erkende bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Herwijnen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt thuis langs en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Herwijnen laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Herwijnen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige energieadviseur. Het is aan te raden om een adviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we adres details van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente West Betuwe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Herwijnen

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Herwijnen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids beschrijven we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Herwijnen

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4365,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6855,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4770,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3150,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,20€6,15 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Herwijnen is een slimme investering. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Herwijnen: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.300 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Herwijnen kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Herwijnen. Hieronder vind je een schema met praktische en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Herwijnen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Herwijnen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Herwijnen

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Herwijnen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, wanden, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Herwijnen gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Deil, Hellouw en Heukelum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Herwijnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Herwijnen?

Dit energie maatwerkadvies Herwijnen is een besparingsplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot en met €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Herwijnen te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Herwijnen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie