Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hellouw

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hellouw biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert wat er mogelijk is. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de bekende woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp lees je het kostenplaatje, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hellouw die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hellouw

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hellouw (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele energie specialisten check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes op te zoeken van objectieve experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hellouw.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt langs en checkt welke investeringen doeltreffend zijn. Kort daarop verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hellouw laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hellouw vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adresgegevens van kwalitatieve adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente West Betuwe. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hellouw

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hellouw met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over hybride warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hellouw

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1625,00€410,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10575,00€710,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4800,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€54,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €610,00€41,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Hellouw is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hellouw: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco & Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Hellouw kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hellouw. Bijgaand vind je daarom een schema met populaire en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hellouw!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hellouw: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur komt je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Hellouw

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand onderzoek je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hellouw.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hellouw vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Heukelum, Haaften en Oosterwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Hellouw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hellouw?

Een energie maatwerkadvies Hellouw is een advies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot wel €320,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €230,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hellouw te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hellouw voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie