Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heukelum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heukelum biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen bieden ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de populaire investeringsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Heukelum die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heukelum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare vakman. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heukelum (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan helpt je op weg met bruikbare energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerk adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te vragen van onafhankelijke adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een opsomming met opties waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heukelum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heukelum laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Heukelum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Het is beter om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we gegevens van goede EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Heukelum

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heukelum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Heukelum

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1375,00€215,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11350,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5515,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€41,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €35,00€36,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Heukelum is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Heukelum: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie of United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.850 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Heukelum kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Heukelum. Onderstaand verstrekken we een aantal effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Heukelum!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Heukelum: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het concept plan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Heukelum

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje lees je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Heukelum.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, ramen, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Heukelum aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rumpt, Oosterwijk en Enspijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Heukelum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heukelum?

Het energie maatwerkadvies Heukelum is een energieplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €300,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heukelum aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Heukelum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie