Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterwijk

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterwijk is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en controleert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze grondig de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oosterwijk die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterwijk

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterwijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Geschikte energie experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om verschillende offertes te ontvangen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oosterwijk.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt langs en beschrijft welke maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterwijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oosterwijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Wij adviseren om een expert uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder delen we gegevens van professionele maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Vijfheerenlanden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oosterwijk

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterwijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bespreken we de beste duurzame oplossingen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over water-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oosterwijk

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4225,00€495,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5165,00€910,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4670,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€34,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,35€7,05 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Oosterwijk is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosterwijk: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall of United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.600 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Oosterwijk kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €500,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oosterwijk. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Oosterwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oosterwijk: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oosterwijk

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand doorzoek je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oosterwijk.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, dak, vloer, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oosterwijk vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Enspijk, Herwijnen en Deil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oosterwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterwijk?

Een energie maatwerkadvies Oosterwijk is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het verduurzamen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot wel €345,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterwijk op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oosterwijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie