Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tuil

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Tuil kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de diverse opties. Het plan is concreet en vertelt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport tref je grondig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tuil die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tuil

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tuil (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Ervaren bedrijven kan je vinden op Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om meerdere offertes te ontvangen van ervaren vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een weergave met opties die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Tuil.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt langs en analyseert welke opties passen bij de woning. Kort hierop krijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Tuil laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Tuil vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder delen we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Tuil

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tuil waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonneboiler.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Tuil

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€2000,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€725,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5095,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3400,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,30€8,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Tuil is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder lees je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Tuil: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent of Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Tuil laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost je circa €3.850 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 tot €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Tuil. Bijgaand vind je daarom een overzicht met relevante en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Tuil!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Tuil: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Tuil

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Tuil.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Tuil aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Herwijnen, Waardenburg en Hellouw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Tuil

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tuil?

Het energie maatwerkadvies Tuil is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €245,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Tuil aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tuil voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie