Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meteren

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Meteren zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert de diverse opties. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport bekijk je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een plan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Meteren die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meteren

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meteren (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve energieadviseur. Deskundige EPA-adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Meteren.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en stelt vast welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Meteren laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Meteren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel delen we adres-informatie van kwalitatieve adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente West Betuwe. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Meteren

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meteren waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over tochtstrips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Meteren

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1885,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11125,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4920,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2900,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€40,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,45€6,30 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Meteren is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meteren: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Meteren laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Meteren. In het gedeelte hieronder check je een aantal belangrijke en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Meteren!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Meteren: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur komt je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Meteren

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Meteren.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van dak, (spouw)muur, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Meteren afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Opijnen, Tricht en Est).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Meteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meteren?

Dit energie maatwerkadvies Meteren is een plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke opties jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot ongeveer €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Meteren te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Meteren voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie