Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Est

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Est kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een plan met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Est die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-est

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Est (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport bevat een weergaven van diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes aan te vragen van deskundige adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Est.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert loopt door de woning en calculeert welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Est laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Est vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder tref je naam + adresgegevens van goede adviseurs die actief zijn in de gemeente West Betuwe. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Est

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Est die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand vind je de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Est

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4245,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4860,00€1085,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4800,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3390,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€59,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,75€30,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Est is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Est: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent en Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Est bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Est. In de box hieronder verstrekken we een aantal praktische en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Est!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Est: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Est

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand doorzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Est.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Est aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Waardenburg, Geldermalsen en Neerijnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Est

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Est?

Dit energie maatwerkadvies Est is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Via dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €205,00 tot en met €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Est op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Est voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie