Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Geldermalsen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Geldermalsen is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de diverse opties. Het uiteindelijke advies toont aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het plan tref je overzichtelijk de kosten en baten van de potentiële maatregelen. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Geldermalsen die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-geldermalsen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te reduceren In het document wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Geldermalsen (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een schema met innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale maatwerk adviseur. Erkende energie experts check je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om diverse offertes te ontvangen van deskundige adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Geldermalsen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert loopt door de woning en berekent welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop verkrijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je kenmerken zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Geldermalsen laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Geldermalsen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke vakman. Het is slim om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Geldermalsen

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Geldermalsen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids behandelen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over radiatorfolie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Geldermalsen

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3640,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4360,00€1040,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4995,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2920,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,00€36,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Geldermalsen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder noemen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Geldermalsen: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie en Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Geldermalsen laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Geldermalsen. In dit blokje vind je om die reden een overzicht met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Geldermalsen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Geldermalsen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Geldermalsen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Geldermalsen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Geldermalsen gebruiken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Neerijnen, Meteren en Opijnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Geldermalsen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Geldermalsen?

Het energie maatwerkadvies Geldermalsen is een adviesplan met aanbevelingen voor de vergroening van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 t/m €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €270,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Geldermalsen te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Geldermalsen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie