Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opijnen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Opijnen kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport onderschrijven ze grondig de kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Opijnen die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-opijnen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde vakman. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opijnen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies helpt je op weg met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige energie-expert. Gediplomeerde experts zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes te zoeken van erkende adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Opijnen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en calculeert welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens mailt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Opijnen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Opijnen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele specialist. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder verstrekken we adres-informatie van professionele energie specialisten die werken in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Opijnen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opijnen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids introduceren we de gunstigste maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over woning ventilatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Opijnen

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1390,00€220,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12025,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4895,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3175,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€34,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €500,00€44,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Opijnen is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Opijnen: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Opijnen laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er al voor €3.400 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 t/m €325,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Opijnen. In dit blokje kan je aan de slag met een lijst met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Opijnen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Opijnen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Opijnen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Opijnen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Opijnen gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Tuil, Est en Waardenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Opijnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opijnen?

Dit energie maatwerkadvies Opijnen is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €230,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Opijnen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Opijnen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie