Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Neerijnen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Neerijnen biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en analyseert de verschillende optie. Het rapport stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Neerijnen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-neerijnen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach neem contact op om kennis te maken. Deze persoon analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energiedeskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Neerijnen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige bedrijven kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te zoeken van gekwalificeerde energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Neerijnen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je details zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Neerijnen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Neerijnen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele energie specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van erkende adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Neerijnen

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Neerijnen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand beschrijven we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over HR-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Neerijnen

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3375,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4465,00€550,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4635,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2905,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€42,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €31,50€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Neerijnen is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder verstrekken we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Neerijnen: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Vattenfall, GreenChoice & Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Neerijnen laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €250,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Neerijnen. Hieronder doorzoek je een weergave met handige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Neerijnen!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Neerijnen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Neerijnen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand kan je aan de slag met praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Neerijnen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van (spouw)muur, gevel, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Neerijnen opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Haaften, Opijnen en Tuil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Neerijnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Neerijnen?

Een energie maatwerkadvies Neerijnen is een besparingsplan met suggesties voor het verduurzamen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot en met €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Neerijnen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Neerijnen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie