Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tricht

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Tricht biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan tref je gedetailleerd de kosten en baten van de diverse investeringsopties. Het energieadvies is een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energieplan met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Tricht die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tricht

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tricht (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie-specialist. Betrouwbare EPA-adviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van objectieve energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tricht.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Tricht laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Tricht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is goed om een specialist uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we adres details van professionele bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Tricht

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tricht die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids delen wij de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Tricht

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2320,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5120,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2855,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€52,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,00€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Tricht is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tricht: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall & United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Tricht bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.800 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 – €350,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Tricht. Bijgaand check je een schema met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Tricht!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Tricht: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Tricht

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Tricht.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Tricht opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Est, Buurmalsen en Geldermalsen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Tricht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tricht?

Dit energie maatwerkadvies Tricht is een adviesrapport met suggesties voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit besparingsplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 tot wel €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tricht op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Tricht voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie