Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buurmalsen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Buurmalsen geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies bieden ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Buurmalsen die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-buurmalsen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Professionele en objectieve energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buurmalsen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve energieadviseur. Erkende energie adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van gecertificeerde energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Buurmalsen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Buurmalsen laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Buurmalsen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale vakman. Het is slim om een expert uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel lees je adres details van kwalitatieve vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Buren. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Buurmalsen

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buurmalsen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids introduceren we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Buurmalsen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3435,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10750,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5210,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3095,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€25,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1250,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Buurmalsen is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Buurmalsen: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.300 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Buurmalsen laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Buurmalsen. Hieronder verstrekken we een aantal effectieve en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Buurmalsen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Buurmalsen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Buurmalsen

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Buurmalsen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, wanden, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Buren heeft mogelijk verschillende individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Buurmalsen afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Geldermalsen, Schelluinen en Meteren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Buurmalsen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buurmalsen?

Dit energie maatwerkadvies Buurmalsen is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Buurmalsen te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Buurmalsen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie