Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schelluinen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Schelluinen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het plan geeft inzicht in welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport beschrijven ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Schelluinen die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schelluinen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare vakman. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schelluinen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare energie experts kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes te vragen van professionele energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schelluinen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en calculeert welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Schelluinen laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Schelluinen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige energie expert. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Molenlanden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Schelluinen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schelluinen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder introduceren we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Schelluinen

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2115,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5465,00€950,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4760,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€38,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €490,00€41,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Schelluinen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Schelluinen: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Schelluinen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Schelluinen. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal relevante en goedkope vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Schelluinen!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Schelluinen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Schelluinen

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Schelluinen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schelluinen aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Meteren, Spijk en Tricht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Schelluinen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schelluinen?

Een energie maatwerkadvies Schelluinen is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het verduurzamen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €250,00 tot €320,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €245,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Schelluinen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Schelluinen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie