Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Spijk is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies check je uitgebreid de kosten en baten van de diverse energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Spijk die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spijk

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spijk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-specialist. De juiste adviesbedrijven zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes te zoeken van objectieve bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Spijk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Spijk laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Spijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren energie specialist. Het is goed om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Spijk

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over radiator isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Spijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4330,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10050,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5020,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€48,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €460,00€43,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Spijk is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spijk: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco of Powerpeers, United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Spijk laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er al voor €3.850 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Spijk. In dit blokje delen we daarom een lijst met belangrijke en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Spijk!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Spijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Spijk

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder onderzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Spijk.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Spijk afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Tricht, Dalem en Buurmalsen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Spijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spijk?

Het energie maatwerkadvies Spijk is een adviesrapport met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €200,00 tot €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Spijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Spijk voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie