Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dalem

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Dalem biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het plan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dalem die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dalem

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze persoon doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dalem (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport biedt een lijst met alle duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie-specialist. Geschikte energie experts kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van onafhankelijke energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Dalem.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en inspecteert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dalem laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Dalem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van betrouwbare EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Gorinchem. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Dalem

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dalem waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over tochtwerende strips.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Dalem

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3535,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10700,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5070,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3340,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €530,00€37,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Dalem is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dalem: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice & United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.350 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Dalem laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 tot €325,00 per element.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Dalem. In dit blokje vind je om die reden een weergave met handige en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Dalem!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Dalem: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Dalem

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder check je praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Dalem.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, wanden, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Gorinchem heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gorinchem zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Dalem gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Buurmalsen, Vuren en Schelluinen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gorinchem.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Dalem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dalem?

Het energie maatwerkadvies Dalem is een advies met suggesties voor de vergroening van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot €285,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €275,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Dalem te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Dalem voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie