Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vuren

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Vuren is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de diverse investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Vuren die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vuren

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vuren (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een schema met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Vuren.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later stuurt hij een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vuren laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Vuren vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een specialist uit de regio te nemen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder lees je namen en adressen van betrouwbare energie specialisten die werken in de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Vuren

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vuren waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen wij de beste energiebesparende maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Vuren

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3475,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5845,00€880,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5210,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3250,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€49,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,00€25,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Vuren is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Vuren: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent en Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.400 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Vuren bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.000 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Vuren. Bijgaand kan je aan de slag met een schema met handige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vuren!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Vuren: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Vuren

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder onderzoek je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Vuren.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vuren aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Schelluinen, Hoornaar en Spijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Vuren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vuren?

Dit energie maatwerkadvies Vuren is een adviesrapport met suggesties voor het vergroenen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot en met €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €275,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Vuren op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Vuren voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie