Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoornaar

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoornaar is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport tref je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsplan is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hoornaar die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoornaar

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke vakman. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoornaar (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan helpt je op weg met verschillende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van voorzetwanden en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. Geschikte energie specialisten vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes te ontvangen van ervaren energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoornaar.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau komt langs en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later ontvang je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de investering, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoornaar laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hoornaar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele expert. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel lees je gegevens van kwalitatieve energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hoornaar

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoornaar waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids vind je de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hoornaar

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2175,00€160,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10500,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4985,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3100,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1125,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Hoornaar is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoornaar: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Hoornaar laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.350 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 – €400,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hoornaar. Bijgaand vind je om die reden een weergave met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hoornaar!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hoornaar: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hoornaar

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder tref je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hoornaar.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan ramen, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hoornaar aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Spijk, Noordeloos en Dalem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hoornaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoornaar?

Het energie maatwerkadvies Hoornaar is een besparingsplan met een plan van aanpak voor het vergroenen van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot wel €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoornaar te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hoornaar voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie