Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordeloos

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Noordeloos geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport doorzoek je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel lees je het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Noordeloos die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordeloos

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordeloos (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale maatwerkadviseur. Gediplomeerde experts kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Noordeloos.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur komt langs en analyseert welke werkzaamheden doelgericht zijn. Vervolgens stuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordeloos laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Noordeloos vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde specialist. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel verstrekken we adresgegevens van mogelijk beschikbare experts die huizen inspecteren in de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Noordeloos

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordeloos waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Noordeloos

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3510,00€450,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11450,00€730,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5205,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€47,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Noordeloos is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordeloos: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie of Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Noordeloos laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.550 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 – €450,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Noordeloos. In de box hieronder tref je een lijstje met impactvolle en betaalbare maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Noordeloos!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Noordeloos: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Noordeloos

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand check je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Noordeloos.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van (spouw)muur, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Noordeloos aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Dalem, Lexmond en Vuren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Noordeloos

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordeloos?

Dit energie maatwerkadvies Noordeloos is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 t/m €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordeloos te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Noordeloos voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie