Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lexmond

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Lexmond biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het rapport geeft inzicht in welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een verslag met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp vind je de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lexmond die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lexmond

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare maatwerkadviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lexmond (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om meerdere offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Lexmond.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en analyseert welke investeringen doeltreffend zijn. Kort daarop stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lexmond laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lexmond vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres details van professionele vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Vijfheerenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lexmond

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lexmond waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Lexmond

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4345,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4625,00€1100,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5115,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3215,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€47,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €30,50€27,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Lexmond is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder noemen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lexmond: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall, Essent of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Lexmond laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) kost je circa €3.700 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lexmond. Hieronder doorzoek je een weergave met effectieve en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lexmond!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lexmond: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Lexmond

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bespreken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Lexmond.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lexmond bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Vuren, Meerkerk en Hoornaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lexmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lexmond?

Dit energie maatwerkadvies Lexmond is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 – €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Lexmond te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lexmond voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie