Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meerkerk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Meerkerk kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test de verschillende optie. Het plan verduidelijkt welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het plan is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp vind je de kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Meerkerk die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-meerkerk

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Deskundige en bedreven energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meerkerk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Gediplomeerde energie specialisten kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te vragen van deskundige adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Meerkerk.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen krijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen check je bijzonderheden als de geraamde kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Meerkerk laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Meerkerk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde vakman. Het is aan te bevelen om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel delen we gegevens van professionele energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Vijfheerenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Meerkerk

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meerkerk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder delen wij de beste duurzame oplossingen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Meerkerk

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2015,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10750,00€610,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5445,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3200,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€475,00€27,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,25€31,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Meerkerk is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meerkerk: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Meerkerk laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.750 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Meerkerk. In dit blokje vind je daarom een schema met belangrijke en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Meerkerk!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Meerkerk: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het advies toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Meerkerk

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Meerkerk.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, vloer, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Meerkerk aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Hoornaar, Ameide en Noordeloos).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Meerkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meerkerk?

Een energie maatwerkadvies Meerkerk is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 t/m €285,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €240,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Meerkerk aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Meerkerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie