Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ameide

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ameide biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en omschrijft wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport bekijk je nauwkeurig de kosten en baten van de uitgezochte investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Ameide die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ameide

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ameide (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport bevat een weergaven van verschillende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energieadviseur. Betrouwbare energie adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ameide.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Ameide laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ameide vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we adres-informatie van kwalitatieve adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Vijfheerenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ameide

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ameide met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder vind je de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over dak isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ameide

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4780,00€530,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6975,00€875,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4930,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2965,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Ameide is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder vind je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ameide: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall & Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Ameide laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 – €375,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ameide. Onderstaand kan je aan de slag met een weergave met impactvolle en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ameide!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ameide: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het document toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ameide

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje vind je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ameide.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van ramen, wanden, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ameide afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Noordeloos, Hoogblokland en Lexmond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Ameide

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ameide?

Een energie maatwerkadvies Ameide is een concept plan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ameide aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ameide voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie