Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogblokland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogblokland kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en inspecteert wat de opties zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport vind je heel specifiek de kosten en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hoogblokland die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogblokland

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te reduceren In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogblokland (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve energie adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om verschillende offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoogblokland.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt thuis langs en analyseert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel delen ze randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogblokland laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hoogblokland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand doorzoek je adresgegevens van mogelijke energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Molenlanden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hoogblokland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogblokland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bespreken we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over bodem isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoogblokland

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2290,00€155,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10175,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5005,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3080,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Hoogblokland is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder tref je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogblokland: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice of Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Hoogblokland laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 – €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hoogblokland. In het gedeelte hieronder lees je een aantal belangrijke en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Hoogblokland!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hoogblokland: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het document vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hoogblokland

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hoogblokland.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hoogblokland vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Lexmond, Arkel en Meerkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hoogblokland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogblokland?

Het energie maatwerkadvies Hoogblokland is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Middels dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogblokland te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hoogblokland voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie