Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Culemborg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Culemborg biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en test waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze in detail de totale kosten en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het advies is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Culemborg die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-culemborg

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energie-expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Culemborg (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van de buitengevel en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om enkele offertes aan te vragen van betrouwbare energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Culemborg.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en stelt vast welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop ontvang je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Culemborg laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Culemborg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel delen we naam + adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Culemborg. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Culemborg

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Culemborg die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Culemborg

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3550,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11825,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5455,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3180,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€41,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €580,00€35,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Culemborg is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Culemborg: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Essent, Vattenfall en Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Culemborg laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.200 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 – €400,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Culemborg. Hieronder delen we daarom een weergave met impactvolle en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Culemborg!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Culemborg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Culemborg

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje check je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Culemborg.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van (spouw)muur, wanden, gevel, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Culemborg biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Culemborg kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Culemborg afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Tiel, Buren en Vijfheerenlanden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Culemborg.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Culemborg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Culemborg?

Een energie maatwerkadvies Culemborg is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot wel €325,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Culemborg aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Culemborg voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie