Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwland is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport beschrijven ze uitvoerig de kosten en het rendement van de diverse maatregelen. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwland die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwland

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve maatwerkadviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft een schema met bruikbare duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes te ontvangen van deskundige vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt bij je thuis en analyseert welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwland laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nieuwland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare vakman. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van kwalitatieve energieadviseurs die werken in de gemeente Vijfheerenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Nieuwland

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwland die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de belangrijkste maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over kruipruimte isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuwland

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4265,00€500,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6065,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4535,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3320,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€36,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,00€25,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Nieuwland is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder tref je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nieuwland: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie of Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Nieuwland kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 – €475,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwland. In dit blokje doorzoek je een schema met impactvolle en niet al te dure maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nieuwland!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nieuwland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuwland

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwland.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van (spouw)muur, vloer, dak, gevel, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwland opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Ameide, Leerbroek en Hoogblokland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuwland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwland?

Het energie maatwerkadvies Nieuwland is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwland te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwland voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie