Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leerbroek

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Leerbroek biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en onderzoekt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieadvies beschrijven ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een advies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Leerbroek die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-leerbroek

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leerbroek (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale energie-expert. Deskundige energieadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes op te vragen van betrouwbare adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een schema met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Leerbroek.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en calculeert welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leerbroek laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Leerbroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een adviesbureau rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Vijfheerenlanden. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Leerbroek

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leerbroek die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder check je de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Leerbroek

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1640,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4515,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3170,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€23,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,10€7,25 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Leerbroek is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Leerbroek: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.100 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Leerbroek laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.950 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 tot €350,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Leerbroek. In de box hieronder delen we daarom een weergave met praktische en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Leerbroek!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Leerbroek: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Leerbroek

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen wij nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Leerbroek.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Leerbroek gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoogblokland, Kedichem en Arkel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Leerbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leerbroek?

Een energie maatwerkadvies Leerbroek is een rapport met verschillende opties voor de verduurzaming van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €335,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Leerbroek aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Leerbroek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie