Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bronckhorst

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bronckhorst biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Bronckhorst die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bronckhorst

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te reduceren In het advies wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bronckhorst (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van de buitengevel en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energieadviseur. Objectieve adviesbedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om 2 of 3 offertes op te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Bronckhorst.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en berekent welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bronckhorst laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bronckhorst vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bronckhorst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies Visser v.o.f.Kervelseweg 277255BEHengelo (Gld)
EnergielabelenmeerVeldermansdijk 6 a7261KKRuurlo
Bordewijk De Adviseurs B.V.Stationsstraat 1227311MJApeldoorn
EPON index label adviesMolenstraat 1 c7241ADLochem
Kistemaker ConsultVeldesebosweg 67231DWWarnsveld
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Bronckhorst

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bronckhorst die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Bronckhorst

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3340,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4185,00€830,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,40€5,55 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Bronckhorst is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bronckhorst: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Bronckhorst laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 t/m €350,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bronckhorst. Onderstaand vind je daarom een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bronckhorst!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bronckhorst: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bronckhorst

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand onderzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bronckhorst.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bronckhorst heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bronckhorst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bronckhorst aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Oost Gelre, Zutphen en Berkelland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bronckhorst.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Bronckhorst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bronckhorst?

Dit energie maatwerkadvies Bronckhorst is een adviesplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door middel van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €275,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Bronckhorst aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bronckhorst voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie