Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oost Gelre

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oost Gelre geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en analyseert de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke opties passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oost Gelre die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oost-gelre

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energie-expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oost Gelre (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan biedt een lijst met bruikbare duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige energieadviseur. Deskundige vakmensen vind je op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om enkele offertes te vragen van erkende adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oost Gelre.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later krijg je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel check je kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oost Gelre laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oost Gelre vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale adviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we gegevens van goede maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Oost Gelre. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ProencoPotgieterstraat 287131NKLichtenvoorde
Susthermo B.V.Nobelstraat 7067131PZLichtenvoorde
Energielabel AchterhoekOostermeenweg 97137PCLievelde
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oost Gelre

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oost Gelre waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder behandelen we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oost Gelre

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3600,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4005,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4785,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3160,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,75€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Oost Gelre is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oost Gelre: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Oost Gelre laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 t/m €550,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oost Gelre. Bijgaand delen wij een weergave met belangrijke en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Oost Gelre!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oost Gelre: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oost Gelre

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oost Gelre.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oost Gelre heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oost Gelre vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oost Gelre opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oost Gelre.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oost Gelre

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oost Gelre?

Een energie maatwerkadvies Oost Gelre is een concept plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €180,00 tot ongeveer €325,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Oost Gelre aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oost Gelre voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie