Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zaltbommel

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zaltbommel biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en analyseert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke alternatieven passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een plan met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zaltbommel die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zaltbommel

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde specialist. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zaltbommel (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geef je inzicht in diverse duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare adviseur. Deskundige bedrijven zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om enkele offertes te ontvangen van professionele energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zaltbommel.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt langs en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zaltbommel laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zaltbommel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie expert. Het is nuttig om een expert nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je adres-informatie van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Zaltbommel. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
Aarts EnergielabelSecr Schokkerstraat 35324EPAmmerzoden
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zaltbommel

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zaltbommel met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder noemen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zonnepanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zaltbommel

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4545,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6435,00€805,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3120,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Zaltbommel is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bekijk je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zaltbommel: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.750 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zaltbommel laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.500 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 – €500,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Zaltbommel. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met handige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zaltbommel!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zaltbommel: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zaltbommel

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen we actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zaltbommel.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van dak, (spouw)muur, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zaltbommel heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaltbommel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zaltbommel afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Vught, Sint-Michielsgestel en Maasdriel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaltbommel.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zaltbommel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zaltbommel?

Een energie maatwerkadvies Zaltbommel is een advies inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot ongeveer €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zaltbommel te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zaltbommel voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie