Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint-Michielsgestel

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Sint-Michielsgestel geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport delen ze uitvoerig de kosten en baten van de mogelijke maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp check je de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Sint-Michielsgestel die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-michielsgestel

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint-Michielsgestel (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Objectieve specialisten zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gediplomeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sint-Michielsgestel.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel check je onderwerpen zoals een kostenbegroting, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint-Michielsgestel laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sint-Michielsgestel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve specialist. Wij adviseren om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder doorzoek je adres-informatie van betrouwbare vakmensen die werken in de gemeente Sint-Michielsgestel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sint-Michielsgestel

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint-Michielsgestel die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Sint-Michielsgestel

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3310,00€480,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11500,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5450,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3300,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Sint-Michielsgestel is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand ontdek je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Sint-Michielsgestel: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie en Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Sint-Michielsgestel aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 – €500,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Sint-Michielsgestel. Bijgaand vind je een lijst met doelgerichte en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sint-Michielsgestel!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Sint-Michielsgestel: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Sint-Michielsgestel

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand check je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Sint-Michielsgestel.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sint-Michielsgestel biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sint-Michielsgestel vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Sint-Michielsgestel opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals s-Hertogenbosch, Heusden en Boxtel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sint-Michielsgestel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint-Michielsgestel?

Een energie maatwerkadvies Sint-Michielsgestel is een rapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €205,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €255,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint-Michielsgestel te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Sint-Michielsgestel voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie