Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Hertogenbosch

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies s-Hertogenbosch is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek is concreet en vertelt welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in s-Hertogenbosch die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-hertogenbosch

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Hertogenbosch (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met diverse duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Geschikte specialisten zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te zoeken van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in s-Hertogenbosch.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Hertogenbosch laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur s-Hertogenbosch vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energie expert. Het is nuttig om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we gegevens van mogelijke energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente s-Hertogenbosch. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio s-Hertogenbosch

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Hertogenbosch met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder behandelen we goede energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over gevelisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in s-Hertogenbosch

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1620,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4765,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5425,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3260,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€50,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in s-Hertogenbosch is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder tref je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp s-Hertogenbosch: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent of Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in s-Hertogenbosch laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €400,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in s-Hertogenbosch. Bijgaand vind je een aantal relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in s-Hertogenbosch!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel s-Hertogenbosch: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in s-Hertogenbosch

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in s-Hertogenbosch.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van gevel, (spouw)muur, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente s-Hertogenbosch heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer s-Hertogenbosch zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening s-Hertogenbosch opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Alphen-Chaam, Waalwijk en Heusden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in s-Hertogenbosch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Hertogenbosch?

Een energie maatwerkadvies s-Hertogenbosch is een adviesplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de investering en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Via dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €285,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €235,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Hertogenbosch aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in s-Hertogenbosch voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie