Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Alphen-Chaam

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Alphen-Chaam is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan laat jouw zien welke keuzes passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies vind je in detail de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Alphen-Chaam die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-alphen-chaam

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verkleinen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Alphen-Chaam (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Gediplomeerde vakmensen zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van professionele bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Alphen-Chaam.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist loopt door de woning en stelt vast welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop ontvang je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Alphen-Chaam laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Alphen-Chaam vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Het is wijs om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je contactgegevens van goede maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Alphen-Chaam. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Alphen-Chaam

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Alphen-Chaam die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Alphen-Chaam

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1905,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11950,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3235,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€490,00€24,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €410,00€42,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Alphen-Chaam is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Alphen-Chaam: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco & United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.000 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Alphen-Chaam laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Alphen-Chaam. In dit blokje delen we daarom een overzicht met populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Alphen-Chaam!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Alphen-Chaam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Alphen-Chaam

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand lees je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Alphen-Chaam.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, vloer, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Alphen-Chaam afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Dongen, Baarle-Nassau en Waalwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Alphen-Chaam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Alphen-Chaam?

Een energie maatwerkadvies Alphen-Chaam is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document komt per maatregel met de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €340,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €260,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Alphen-Chaam te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Alphen-Chaam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie