Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Chaam

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Chaam is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bieden ze in detail de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Chaam die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-chaam

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze expert loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Chaam (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Gediplomeerde energieadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van ervaren energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Chaam.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en calculeert welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze details zoals de verwachte prijzen, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Chaam laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Chaam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is beter om een adviesbureau uit jouw eigen regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we adres details van mogelijk beschikbare vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Alphen-Chaam. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
LomadoBavelselaan 2504834THBreda
Duurzame OplossingenKoekoeksbloem 174823CGBreda
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Chaam

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Chaam die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder noemen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Chaam

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1670,00€110,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11400,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4645,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3165,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Chaam is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder ontdek je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Chaam: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Chaam laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 – €350,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Chaam. Onderstaand delen we daarom een aantal handige en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Chaam!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Chaam: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Chaam

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Chaam.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Alphen-Chaam biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen-Chaam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Chaam opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Strijbeek, Klein Zundert en Ulvenhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen-Chaam.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Chaam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Chaam?

Een energie maatwerkadvies Chaam is een rapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €310,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Chaam te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Chaam voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie