Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Klein Zundert

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Klein Zundert geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat er mogelijk is. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport tref je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel check je het kostenplaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Klein Zundert die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-klein-zundert

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare energiecoach / deskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Klein Zundert (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde energie-specialist. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Klein Zundert.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Klein Zundert laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Klein Zundert vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Het is slim om een energie expert uit jouw eigen regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Bijgaand delen we gegevens van erkende adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Zundert. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Klein Zundert

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Klein Zundert waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de belangrijkste maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over CV-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Klein Zundert

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4255,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5100,00€830,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5470,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3175,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€47,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Klein Zundert is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder ontdek je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Klein Zundert: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall & Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Klein Zundert aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 – €500,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Klein Zundert. Onderstaand doorzoek je een overzicht met krachtige en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Klein Zundert!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Klein Zundert: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Klein Zundert

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Klein Zundert.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Zundert heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Zundert tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Klein Zundert bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Ulvenhout, Wernhout en Bavel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zundert.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Klein Zundert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Klein Zundert?

Dit energie maatwerkadvies Klein Zundert is een document met verschillende opties voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 – €305,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €270,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Klein Zundert te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Klein Zundert voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie