Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zundert

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zundert biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zundert die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zundert

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verkleinen. In het plan wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde energieadviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zundert (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan biedt een lijst met alle energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Ervaren adviesbedrijven kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zundert.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je bijzonderheden als het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zundert laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zundert vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren energie specialist. Het is wijs om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we namen en adressen van mogelijke adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Zundert. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
Jobse Groep B.V.Markt 874875CCEtten-Leur
Mooi KlimaatWeefraam 64841TWPrinsenbeek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zundert

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zundert die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand noemen we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zundert

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3585,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4485,00€960,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5235,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3160,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€310,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,50€28,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Zundert is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder ontdek je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zundert: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie, Essent en Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.500 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Zundert laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.000 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Zundert. Onderstaand vind je om die reden een aantal relevante en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zundert!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zundert: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Zundert

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zundert.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van (spouw)muur, vloer, ramen, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Zundert hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zundert tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zundert aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Moerdijk, Breda en Oosterhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zundert.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zundert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zundert?

Het energie maatwerkadvies Zundert is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot ongeveer €340,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zundert aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zundert voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie