Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijsbergen

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rijsbergen biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en test wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen onderzoek je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een advies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Rijsbergen die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijsbergen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te drukken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijsbergen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met verschillende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energieadviseur. Objectieve experts kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rijsbergen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens ontvang je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijsbergen laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Rijsbergen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energie specialist. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder bieden we namen en adressen van mogelijke experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Zundert. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Rijsbergen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijsbergen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand vind je de gunstigste maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over woning isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Rijsbergen

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4810,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11350,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5205,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€455,00€20,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €22,50€27,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Rijsbergen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijsbergen: betaalbaar en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice en United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.950 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Rijsbergen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost je circa €4.000 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Rijsbergen. In dit blokje vind je om die reden een lijstje met populaire en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Rijsbergen!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Rijsbergen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Rijsbergen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje vind je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Rijsbergen.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van gevel, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Zundert heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zundert kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Rijsbergen aanvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Klein Zundert, Oosteind en Wernhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zundert.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Rijsbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijsbergen?

Dit energie maatwerkadvies Rijsbergen is een concept plan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €210,00 tot €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijsbergen te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Rijsbergen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie