Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosteind

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oosteind kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oosteind die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosteind

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energiedeskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosteind (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van ervaren adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met opties die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Oosteind.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert neemt de woning op en beschrijft welke investeringen doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosteind laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Oosteind vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende energieadviseur. Het is nuttig om een expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Oosterhout. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
NTJ Advies & RetailZijlbergsestraat 2 A4921CMMade
Arec 2 Green B.V.Jan Frederik Vlekkeweg 10085026RJTilburg
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oosteind

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosteind met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids bieden we informatie rondom de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oosteind

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3440,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10625,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5185,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3180,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Oosteind is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder vind je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosteind: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Oosteind laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 t/m €425,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oosteind. Onderstaand lees je een weergave met belangrijke en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Oosteind!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oosteind: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oosteind

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder bieden we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oosteind.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oosterhout biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oosterhout zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oosteind bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wernhout, Den Hout en Achtmaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oosterhout.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oosteind

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosteind?

Dit energie maatwerkadvies Oosteind is een energieplan met suggesties voor het verduurzamen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €225,00 – €285,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €250,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosteind te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oosteind voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie