Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Achtmaal

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Achtmaal zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert de diverse opties. Het plan laat jouw zien welke opties passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieadvies doorzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energierapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel check je het financiële plaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Achtmaal die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-achtmaal

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiecoach komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Achtmaal (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met bruikbare energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde adviesbedrijven kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes op te vragen van ervaren adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een advies met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Achtmaal.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt langs en zoekt uit welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Achtmaal laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Achtmaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde expert. Het is wijs om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel delen we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Zundert. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Achtmaal

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Achtmaal waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Achtmaal

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1925,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6935,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4760,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2900,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€53,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,00€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Achtmaal is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Achtmaal: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Achtmaal aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.750 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Achtmaal. Onderstaand kan je aan de slag met een weergave met praktische en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Achtmaal!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Achtmaal: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Achtmaal

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand tref je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Achtmaal.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, dak, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Zundert hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zundert zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Achtmaal bekijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Chaam, Rijsbergen en Klein Zundert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zundert.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Achtmaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Achtmaal?

Dit energie maatwerkadvies Achtmaal is een energieadvies inclusief suggesties voor het verduurzamen van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport komt per maatregel met de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot wel €335,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Achtmaal te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Achtmaal voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie