Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Hout

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Den Hout biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies onderzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de getoonde woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Den Hout die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-hout

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde vakman. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Hout (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige bedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om verschillende offertes aan te vragen van onafhankelijke vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Den Hout.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Hout laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Den Hout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige vakman. Het is raadzaam om een expert uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van mogelijk interessante EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Oosterhout. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
NTJ Advies & RetailZijlbergsestraat 2 A4921CMMade
Arec 2 Green B.V.Jan Frederik Vlekkeweg 10085026RJTilburg
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Den Hout

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Hout waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Den Hout

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1655,00€205,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10550,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2915,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,50€36,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Den Hout is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Hout: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Den Hout laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.650 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 – €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Den Hout. Bijgaand verstrekken we een aantal krachtige en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Den Hout!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Den Hout: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Den Hout

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand vind je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Den Hout.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, gevel, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oosterhout biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oosterhout kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Den Hout opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Achtmaal, Made en Rijsbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oosterhout.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Den Hout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Hout?

Dit energie maatwerkadvies Den Hout is een adviesplan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot en met €310,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €255,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Den Hout aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Den Hout voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie